România investeşte în extinderea reţelelor de gaze. Au fost semnate contracte de 1,23 miliarde de lei

  • Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat că miercuri au fost semnate 10 noi contracte de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.
  • În total, în aceste zile au fost semnate contracte de 1,23 miliarde de lei.
1618 afișări
Imaginea articolului România investeşte în extinderea reţelelor de gaze. Au fost semnate contracte de 1,23 miliarde de lei

Potrivit unui comunicat al MIPE, peste 46.000 de gospodării, agenţi economici şi instituţii publice din 29 de unităţi administrativ teritoriale aflate în judeţele Suceava, Hunedoara, Olt, Bihor, Sibiu, Călăraşi şi Constanţa vor beneficia de extinderea reţelelor de gaze, în urma celor 10 noi contracte.

De asemenea, reţeaua de transport şi distribuţie va fi extinsă cu aproximativ 1000 km.

„Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, comunităţile locale au acces la finanţare pentru proiecte esenţiale de modernizare, din bani europeni. În zonele rurale ale României, lipsa accesului la utilităţi încă afectează atât calitatea vieţii oamenilor, cât şi nivelul de dezvoltare economică. Cele 10 contracte de finanţare semnate astăzi se adaugă celor deja încheiate recent pentru a oferi acestor comunităţi şansa de a reduce decalajele faţă de alte zone din România şi faţă de alte ţări europene. Mesajul nostru către autorităţile locale este acela de a valorifica la maximum această şansă de construi proiecte durabile pentru comunităţile lor, cu bani europeni”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Valoarea totală a contractelor semnate miercuri depăşeşte 783 milioane de lei. Acestea se adaugă celor 5 contracte semnate marţi, în valoare de 457 milioane de lei. Astfel, valoarea cumulată a celor 15 contracte semnate în aceste zile se ridică la 1,23 miliarde lei.

Până la începutul lunii iunie 2022, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 5 miliarde euro în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici