România, locul 8 din 53 în privinţa creşterii salariilor din 2009

România ocupă poziţia a opta într-un clasament de 53 de state realizat în funcţie de creşterile salariale estimate pentru acest an de către companii, potrivit unui sondaj al firmei londoneze de consultanţă în resurse umane ECA International.

13 afișări
Imaginea articolului România, locul 8 din 53 în privinţa creşterii salariilor din 2009

România, locul 8 din 53 în privinţa creşterii salariilor din 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Angajaţii din America de Sud şi India vor beneficia de creşteri salariale solide în acest an, potrivit sondajului ECA International.

Astfel, de cele mai mari creşteri ale remuneraţiilor vor beneficia salariaţii din Venezuela (24% în 2009, faţă de 22% anul trecut) şi din Argentina (12%). Poziţia a treia revine Indiei (10,8%).

La polul opus, angajaţii din Japonia, Lituania şi Irlanda vor avea cele mai mici creşteri salariale. În cazul Japoniei, stat afectat de recesiune, sondajul arată că jumătate dintre companii vor menţine salariile la nivelul de anul trecut.

În SUA, aproximativ 40% dintre companii vor îngheţa salariile în 2009.

Pentru Europa de Est, compania londoneză a calculat că salariile vor creşte cu puţin sub 5%. La nivelul întregii Europe, 30% dintre companii intenţionează să îngheţe salariile.

La nivel global, salariile vor avansa în medie cu 4,7%, comparativ cu 6,2% în 2008.

ECA International a mai calculat că 25% dintre companiile lumii intenţionează să îngheţe salariile în acest an.

Sondajul se bazeazã pe datele transmise de 120 de companii multinaţionale din 53 de state. Companiile activează în sectoare precum tehnologie, retail, media sau domeniul bancar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici