România nu este afectată de explozia de la conducta de gaze din Transnistria

Consumul de gaze al României nu este deocamdată afectat de explozia produsă miercuri la o conductă din regiunea separatistă Transnistria, potrivit Ministerului Economiei.

52 afișări
Imaginea articolului România nu este afectată de explozia de la conducta de gaze din Transnistria

România nu este afectată de explozia de la conducta de gaze din Transnistria (Imagine: Mediafax Foto)

"Până acum nu suntem afectaţi. Transgaz nu a comunicat nimic până acum", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.

Directorul general al transportatorului de gaze Transgaz Mediaş, Ioan Rus, a afirmat că importurile de gaze sunt la nivele normale, iar o scădere a volumelor se înregistrează doar pe magistralele de tranzit, dar care nu afectează consumul intern.

Totodată, Petre Tudor, directorul general al CET Galaţi, unul dintre cei mai mari consumatori de gaze, a declarat miercuri că activitatea Electrocentrale Galaţi nu este afectată.

"N-am avut noi probleme în iarnă, e puţin probabil să avem acum, mai ales că în prezent consumul este cu 40% mai mic decât era în ianuarie. Oricum, avem stocuri de păcură şi contracte care să ne protejeze", a declarat Petre Tudor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Livrările de gaze ruseşti spre Balcani au fost întrerupte în urma unei explozii produse miercuri dimineaţă la un gazoduct din regiunea separatistă Transnistria, din Republica Moldova, a anunţat compania locală pentru transportul gazelor, Tiraspoltransgaz.

Citeşte şi:

Explozie provocată de gaze într-o localitate din Transnistria 

Livrarea gazelor ruseşti spre Balcani, întreruptă în urma unei explozii din Transnistria

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici