România ocupă locul 49 în lume la consumul de cafea

În ultimii doi ani, fără să fi atins niciodată cote prea înalte, consumul de cafea pe plan local s-a prăbuşit, ajungând acum la o medie de 2,3 kg pe cap de locuitor, cifră cu care Romînia se plasează pe locul 49 în clasamentul mondial al consumatorilor acestei băuturi.

619 afișări
Imaginea articolului România ocupă locul 49 în lume la consumul de cafea

România ocupă locul 49 în lume la consumul de cafea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spre comparaţie, şi vecinii bulgari beau mai multă cafea (2,9 kg pe cap de locuitor anual), iar în ţările nordice se bea de cîteva ori mai multă cafea: 12 kg în Finlanda, 9,9 în Norvegia sau 9 kg în Islanda.

Fără să fi fost vreodată, totuşi, mari consumatori de cafea, romînii ar urma să-şi crească consumul de îndată ce condiţiile economice se vor îmbunătăţi, declară Marius Meleşteu, directorul general al Strauss, companie ce deţine marca Doncafe. Compania ocupă al doilea loc pe piaţa romînească a cafelei, după Kraft Foods Romînia, care are în portofoliu mărcile Jacobs şi Nova Brazilia. Strauss a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 67 de milioane de euro faţă de 75 de milioane de euro în 2008.

Valoarea pieţei de cafea se plasează în jurul a 300 de milioane de euro. Principalii jucători de pe piaţă sunt Kraft Jacobs România, Strauss, Amigo, Nestle, Tchibo şi Pro Brands.

Citeşte mai multe despre consumul de cafea pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici