România, pe locul 66, într-un top al competitivităţii în turism

România a urcat trei poziţii, pe locul 66, într-un top al competitivităţii în turism, din 133 de state din întreaga lume, iar la nivel european s-a clasat pe poziţia 34 din 42 de ţări analizate, potrivit unui raport publicat de Forumul Economic Mondial.

206 afișări
Imaginea articolului România, pe locul 66, într-un top al competitivităţii în turism

România, pe locul 66, într-un top al competitivităţii în turism (Sfinxul, Munţii Bucegi - Imagine: Mediafax Foto)

Primele trei poziţii în topul mondial, cu cele mai atractive medii de dezvoltare pentru turism, sunt ocupate de Elveţia, Austria şi Germania, potrivit celei de-a treia ediţii anuale a Raportului Competitivităţii în Industria Turismului şi Călătoriilor.

În funcţie de infrastructură şi mediul economic, România s-a clasat pe locul 64 din 131 de ţări analizate, iar la resurse umane, culturale şi naturale, pe poziţia 77, conform sursei citate.

Raportul arată că anul trecut turismul şi călătoriile au reprezentat 5,8% din Produsul Intern Brut al României, pondere care va creşte în perioada 2009-2018 la o medie anuală de 6,7%.

Studiul a fost realizat de Forumul Economic Mondial în colaborare cu parteneri precum Deloitte, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, Organizaţia Mondială a Turismului şi Consiliul Mondial al Călătoriilor şi Turismului.

Reprezentanţii industriei turismului sunt de părere că pentru a supravieţui crizei economice globale companiile din domeniu trebuie să fie solidare.

"Pentru a reuşi sau chiar a supravieţui în această perioadă de schimbări şi nesiguranţă, atât industria călătoriilor cât şi cea a turismului, şi chiar destinaţiile vor trebui să solidarizeze. Acest lucru ar putea duce la idei inovative, direcţii noi de urmat şi noi alianţe şi obţinerea de profit. Totodată, competitivitatea este un factor care va ajuta jucătorii din domeniu să treacă peste perioada de criză", a declarat directorul pentru aviaţie, călătorii şi turism din cadrul Forumului Economic Mondial, Thea Chiesa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici