România, pe locul trei într-un top al producătorilor de vinuri

România s-a clasat pe locul trei între ţările ale căror producţie de vinuri a devenit un competitor important al vinurilor din "Lumea Nouă", potrivit unui top alcătuit de site-ul AskMen.com.

396 afișări
Imaginea articolului România, pe locul trei într-un top al producătorilor de vinuri

România, pe locul trei într-un top al producătorilor de vinuri (Imagine: Mediafax Foto)

Vinurile din "Lumea Nouă" (Argentina, Chile, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite - n.r.) care au devenit în trecut principalii competitori ai vinurilor din "Lumea Veche" au ajuns, la rândul lor, să aibă rivali, pe măsură ce tot mai multe naţiuni beneficiază de recunoaşterea producţiei lor de vinuri.

Astfel, site-ul AskMen.com a alcătuit o listă cu şapte ţări, cu regiuni viticole care încep să devină importante pentru piaţa mondială, unde vinificatori cu experienţă s-au întors în ţările de origine pentru a revitaliza industria de profil, în contextul schimbărilor climatice şi a încălzirii globale.

Alături de România, clasată pe locul al treilea, mai sunt menţionate în ordine descrescătoare, Elveţia, Ucraina, Grecia, Canada, Brazilia şi Anglia.

Conform prezentării, România are o istorie de producţie a vinurilor de aproape 3.000 de ani şi este în prezent unul dintre cei mai mari producători de vinuri din lume, obţinând peste 500.000 de tone anual. Principalele regiuni viticole sunt Cotnari, Târnave, Murfatlar şi Dealu Mare.

Deşi multe din soiurile autohtone de struguri au fost distruse de boli, producţia modernă de vinuri, care utilizează soiuri internaţionale cunoscute, merită să fie căutată, potrivit realizatorilor studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici