România, pe poziţia a şasea în UE după deficitul comercial

România se plasează pe poziţia a şasea, la egalitate cu Portugalia, între cele 16 state membre UE care au încheiat primele 7 luni ale acestui an cu deficit comercial, clasament condus de Marea Britanie, cu o diferenţă de 72,7 miliarde euro între importuri şi exporturi, potrivit datelor Eurostat.

30 afișări
Imaginea articolului România, pe poziţia a şasea în UE după deficitul comercial

România, pe poziţia a şasea în UE după deficitul comercial

Spania a avut, de asemenea, un deficit comercial impresionant, de 58,1 miliarde euro, în perioada analizată.

La polul opus se situează cea mai puternică economie europeană, Germania, cu un excedent comercial de 116,9 miliarde euro.

Deficitul României, de 12,9 miliarde euro, este similar cu cel al Portugaliei.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, datele Eurostat indică un deficit comercial de 27,2 miliarde euro în august, în creştere cu 69% faţă de luna a opta din 2007. În iulie, deficitul UE s-a majorat cu 61,6%, la 21,5 miliarde euro.

Cea mai mare contribuţie la diferenţa negativă dintre valoarea totală a importurilor şi cea a exporturilor celor 27 de state vine din sectorul energiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici