- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.05.2013, 12:20)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
România riscă să nu atragă fondurile UE pentru 2014-2020 dacă nu creşte performanţa administraţiei
România riscă să nu poată utiliza fondurile europene alocate pentru perioada 2014-2020 dacă nu realizează şi implementează până la sfârşitul anului 2016 o strategie pentru îmbunătăţirea performanţei capacităţii administrative publice, a declarat luni Leonard Orban, fost comisar european.
743 afișări

România riscă să nu atragă fondurile UE pentru 2014-2020 dacă nu creşte performanţa administraţiei (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)
"Comisia Europeană ne-a cerut deja o nouă strategie de îmbunătăţire a capacităţii administrative şi implementarea acestei strategii. Această cerinţă este o condiţie ex-ante de utilizare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020. Dacă până la sfârşitul lui 2016 această strategie nu va exista şi lucrurile nu vor fi semnificativ îmbunătăţite, noi vom fi supuşi inclusiv riscului de a nu utiliza pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă fondurile alocate României", a afirmat Orban la o conferinţă organizată la BNR cu tema "România în tabloul de bord al UE".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zelenski recunoaște pentru prima dată că Ucraina a început contraofensiva. Mesajul său pentru Putin
-
"Canada va instrui piloţii ucraineni". Justin Trudeau vizitează Ucraina, se întâlneşte cu Zelenski şi admiră tancurile ruseşti distruse de apărarea ucraineană
-
Olaf Scholz intenţionează să vorbească cu Putin la telefon
-
Marea Britanie promite noi ajutoare umanitare Ucrainei după atacul terorist al Rusiei asupra barajului din Herson
El a arătat că o capacitate administrativă scăzută generează rezultate puternic negative, reprezentând o problemă majoră a României din punctul de vedere al Comisiei Europene.
"Din păcate, măsurile de consolidare financiară luate în ultimii ani au avut, pe lângă efectele pozitive, şi efecte negative, precum continuarea scăderii performanţei administraţiei publice româneşti. Sunt multe zone unde capacitatea administrativă este fundamentală, aplicarea diferitelor politici pe diferite sectoare este esenţială. Fără o capacitate administrativă mai modernă, consolidarea le va fi mult mai greu", a spus Orban.
România avea în luna aprilie o rată de absorbţie de 13,43% pentru fonduri structurale.
Suma alocată României din bugetul UE pentru perioada 2014-2020 este de 39,9 miliarde de euro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe