România se află pe podium în topul ţărilor UE cu cele mai multe companii mijlocii şi mari

România se află pe locul trei în Uniunea Europeană cu cele mai multe companii mijlocii şi mari după numărul salariaţilor, înaintea ţării noastre aflându-se Germania şi Luxemburg, arată un raport publicat miercuri de Eurostat.

259 afișări
Imaginea articolului România se află pe podium în topul ţărilor UE cu cele mai multe companii mijlocii şi mari

În 2015, în România, 1,8% din companii au fost mijlocii (între 50-249 de persoane angajate), apoi 0,4% mari (250 de angajaţi şi peste) şi 97,9% mici (0-49 persoane angajate).

Prima în topul ţărilor din UE, cu cele mai multe companii mijlocii şi mari, este Germania cu 2,4% intreprinderi mijlocii, 0,5% mari şi 91,7% mici. Pe locul doi se află Luxemburg, unde 2% din totalul companiilor au fost mijlocii în 2015, 0,5% mari şi 97,6% mici.

După numărul de angajaţi care lucrează în firmele mari, România se clasează pe locul patru în Uniunea Europeană, în urma Angliei, Germaniei şi Luxemburgului. Astfel, 44,4% din angajaţii companiilor lucrează în firme mici, 34,5% în companii mari cu peste 250 de angajaţi şi 21,1% din salariaţi lucrează pentru companii de dimensiuni medii.

În privinţa valorii adăugate, în România, 47,8% a venit de la companiile mari, 32,6% din cele mici şi 19,6% de la întreprinderile mijlocii, mai arată datele Eurostat.

În Uniunea Europeană, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii şi doar 0,2% erau mari. În rândul întreprinderilor mici, cele care au avut mai puţin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total de întreprinderi. Dintre statele membre, ponderea întreprinderilor mici, mijlocii şi mari a fost în mare parte identică în 2015.

Cu toate acestea, în privinţa numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forţa de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii şi o treime în întreprinderi mijlocii.

În ceea ce priveşte valoarea adăugată, 38% a venit de la firmele mici, 19% de la întreprinderile mijlocii şi 44% din întreprinderile mari. În UE, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii şi doar 0,2% erau mari.

În rândul companiilor mici, cele care au avut mai puţin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total.

Cu toate acestea, în privinţa numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forţa de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii şi o treime în cele mijlocii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici