România şi Bulgaria au convenit interconectarea sistemelor de transport a gazului

Bulgaria şi România au convenit interconectarea reţelelor de transport a gazului natural, parte a programului executivului de ala Sofia de a reduce dependenţa totală de importurile din Rusia, a anunţat, joi, compania de stat bulgărească Energy Holding.

40 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria au convenit interconectarea sistemelor de transport a gazului

România şi Bulgaria au convenit interconectarea sistemelor de transport a gazului

"România şi Bulgaria vor începe un proces comun de analiză preinvestiţională pentru construcţia unei conexiuni între cele două sisteme (de transport al gazului - n.r.) pe secţiunea dintre Ruse şi Giurgiu", se arată într-un comunicat al Energy Holding.

Transgaz şi Bulgargaz, parte a Energy Holding, vor încerca să obţină finanţare parţială pentru proiect de la Uniunea Europeană (UE).

Bulgaria intenţionează să-şi interconecteze sistemul de transport şi cu Grecia, şi să construiască împreună cu Turcia un depozit de gaze naturale.

Autorităţile bulgare au cerut UE fonduri de circa 400 de milioane de euro pentru proiectele respective.

Bulgaria, care consumă anual 3,2-3,4 miliarde de metri cubi de gaze natutrale, importă 95-98% din această cantitate din Rusia, în timp ce România este dependentă doar în proporţie de 35% de gazul furnizat de Gazprom.

Bulgaria a fost grav afecatată de sistarea importurilor de gaze naturale din Rusia în luna ianuarie, ca urmare a difrendelor dintre autorităţiel ruse şi cele ucrainiene.

Citeşte şi

Ucraina a închis gazoductul care tranzitează sudul R.Moldova

Ucraina va furniza Bulgariei şi Moldovei gaze din rezervele sale

Ucraina a semnat protocolul care permite reluarea livrărilor de gaze

Rusia şi UE au semnat un protocol privind controlul tranzitului de gaze

Putin: Rusia va relua livrarea gazelor după implementarea mecanismului de control

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici