România şi Bulgaria reiau negocierile pentru construcţia hidrocentralei Turnu Măgurele-Nicopol

România şi Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele-Nicopol, a anunţat marţi ministrul Energiei Virgil Popescu.

2099 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria reiau negocierile pentru construcţia hidrocentralei Turnu Măgurele-Nicopol

România şi Bulgaria reiau negocierile pentru construcţia hidrocentralei Turnu Măgurele-Nicopol

„Astăzi am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenţei şi securităţii energetice”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Conform acestuia, discuţia cu ministrul bulgar a avut loc la Atena, unde are loc a 26-a Conferinţă organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema „Energy & Development 2022”,

Ministrul Energiei spune că proiectil hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească.

Securitatea Energetică în contextul tranziţiei verzi a fost principala temă de discuţie a întâlnirii găzduită la Atena de ministrul Energiei din Grecia Kostas Skrekas, la care au mai participat, pe lângă Virgil Popescu, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Albania Belinda Balluku, ministrul Economiei din Kosovo Artane Rizvanolli, ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov şi ministrul Tranziţiei Ecologice din Italia Gilberto Pichetto Fratin.

„Am reiterat necesitatea unei bune colaborări între statele noastre în domeniul energiei pentru a putea să ne asigurăm securitatea şi independenţa energetică. De asemenea, prin intermediul cooperării regionale reuşim să asigurăm diversificarea surselor pentru aprovizionare cu gaze naturale şi energie şi asigurarea rutelor de transport”, a mai spus Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici