România, ţara paradoxului: Cei mai mulţi proprietari din UE, dar cele mai aglomerate case

  • 45% dintre români trăiesc în locuinţe supraaglomerate, conform Eurostat
  • Aproape la fel de înghesuiţi ca noi mai sunt bulgarii (41%) şi cei din Letonia (42%)
  • Cei care se bucură de spaţiu mai mult sunt din Malta, Cipru, Irlanda, Spania
1710 afișări
Imaginea articolului România, ţara paradoxului: Cei mai mulţi proprietari din UE, dar cele mai aglomerate case

Izolarea i-a făcut pe oameni mai pretenţioşi cu spaţiul personal. Este de înţeles, îşi petrec zile şi nopţi în câţiva metri pătraţi. Românii au dus-o greu în lockdown. Aproape jumătate dintre ei locuiesc în case supraaglomerate, conform Eurostat.

Eurostat consideră o locuinţă supraaglomerată dacă fiecare membru al familiei între 7 şi 12 ani nu are camera sa proprie. Sau, în cazul copiilor, dacă fiecare pereche de copii sub 12 ani nu are o cameră separată.

România, ţara paradoxului. Avem cei mai mulţi proprietari din UE, dar cele mai aglomerate case. 45% dintre români stau înghesuiţi în locuinţe. Chiar dacă procentul a scăzut constant în ultimii ani, tot cei mai îngrămădiţi suntem din U.E. Letonii şi Bulgarii sunt puţin mai răsfiraţi prin case decât noi, dar tot codaşi. Cei cu casele cele mai spaţioase, subaglomerate, sunt din Spania, Luxemburg şi Belgia. La noi, doar 7,7% din populaţie se răsfaţă cu mai mult spaţiu decât au nevoie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici