România trebuie să fie bancabilă; sunt "aiureli" că va fi mai bine cu deficit peste 8%

Politicienii trebuie să transmită mesajul că pot face management în mod corect, astfel încât România să rămână bancabilă, şi nu trebuie să există "aiureli" că va fi mai bine cu un deficit bugetar peste 8% din PIB, consideră preşedintele AOAR, Florin Pogonaru.

21 afișări
Imaginea articolului România trebuie să fie bancabilă; sunt "aiureli" că va fi mai bine cu deficit peste 8%

România trebuie să fie bancabilă; sunt "aiureli" că va fi mai bine cu deficit peste 8% (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Înţeleg că vom încerca să obţinem în negocierile cu FMI cifre pentru deficitul bugetar cu 1-2% peste ţinta actuală de 5,9% din PIB", a spus Pogonaru.

El a precizat că această sugestie reiese din reacţiile politicienilor care arată foarte clar că aceştia văd soluţia pentru îmbunătăţirea infrastructurii în creşterea deficitului bugetar, argumentând că şi alte state au înregistrat deficite foarte mari.

"Politicienii trebuie să transmită mesaje că pot face management în mod corect, astfel încât România să rămână bancabilă. Nu trebuie să venim cu aiureli că ne va fi mai bine dacă vom obţine aprobarea unui deficit bugetar de peste 8% din PIB. (...) Noi nu credem că vom face încă două autostrăzi, dacă vom avea deficit mai mare, ci că banii vor fi risipiţi ca şi până acum", a spus Pogonaru, care a arătat că în România fondurile de investiţii ajung să fie cheltuite pentru salarii.

Totodată, el a ridicat problema finanţării deficitului bugetar, menţionând că finanţarea dezechilibrului se realizează în mod diferit în state diferite.

"Se uită că trebuie să finanţăm deficitul bugetar. Într-un fel se finanţează Italia, altfel România. Este o utopie să crezi că, dacă va exista un deficit mai mare, va fi şi acces la bani din partea instituţiilor financiare internaţionale", a spus Pogonaru.

Totodată, Pogonaru a precizat că AOAR consideră că mediul politic trebuie să fie disciplinat, astfel încât banii de investiţii să nu se mai ducă pe salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici