România urcă 3 poziţii într-un top al competitivităţii în turism, pe locul 63, dar este ultima în UE

România a urcat trei poziţii, pe locul 63, într-un top privind competitivitatea în turism realizat de World Economic Forum (WEF), care include 139 de ţări, dar este ultima din Uniunea Europeană.

244 afișări
Imaginea articolului România urcă 3 poziţii într-un top al competitivităţii în turism, pe locul 63, dar este ultima în UE

România urcă 3 poziţii într-un top al competitivităţii în turism, pe locul 63, dar este ultima în UE (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Clasamentul din acest an este condus de Elveţia, Germania şi Franţa, care sunt cele mai atractive pentru dezvoltarea industriei călătoriilor şi turismului.

Primele zece poziţii sunt completate de Austria, Suedia, Marea britanie, Statele Unite, Canada, Spania şi Singapore.

Dintre ţările membre mai noi ale UE, Estonia este cel mai bine plasată, pe locul 25, urmată de Cehia, pe 31, Slovenia pe 33 şi Ungaria pe 38.

Bulgaria se află pe poziţia 48, urmată imediat de Polonia, precum şi de Slovacia şi Lituania, pe locurile 54-55.

La nivel regional, dintre cele 42 de ţări europene analizate, România ocupă poziţia 34, fiind devansată de ţări din afara UE precum Croaţia, Muntenegru, Turcia şi Rusia.

În urma României se află Albania, Georgia, FYROM (Macedonia), Serbia, Uncraina, Armenia, Bosnia şi Herzegovina şi Republica Moldova.

În funcţie de cadrul de reglementări în domeniul turismului, România ocupă poziţia 51 în clasament, dar este pe locul 66 atât în privinţa mediului de afaceri şi al infrastructurii, cât şi a resurselor umane, culturale şi naturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici