România va acorda ajutoare de stat pentru procesarea produselor agricole şi forestiere

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit din partea Comisiei Europene decizia prin care poate acorda ajutoare de stat pentru procesarea produselor agricole şi forestiere, a anunţat joi instituţia.

16 afișări
Imaginea articolului România va acorda ajutoare de stat pentru procesarea produselor agricole şi forestiere

România va acorda ajutoare de stat pentru procesarea produselor agricole şi forestiere

Decizia a fost adoptată în urma demersurilor întreprinse de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), începând cu data de 22 octombrie 2009, când România a notificat Comisiei Europene schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole şi forestiere.

Numărul estimat de beneficiari ai acestui tip de sprijin se ridică la aproximativ 550 de întreprinderi, respectiv microîntreprinderi şi IMM-uri.

Valoarea totală a bugetului planificat al schemei se ridică la suma de 200 de milioane de euro.

"De exemplu, un potenţial beneficiar va putea primi sprijin în cadrul acestei scheme de ajutor de stat dacă proiectul de investiţii sprijinit va avea drept rezultat înfiinţarea unei noi unităţi de procesare, extinderea unei unităţi existente, diversificarea producţiei în vederea obţinerii altor produse noi sau schimbarea fundamentală a procesului general de producţie al unităţii deja existente", se arată în comunicat.

Susţinerea financiară de către stat a producţiei de carne de porc şi pasăre, ouă, sfeclă de zahăr, orez, in, cânepă, soia sau tutun, dar şi subvenţionarea motorinei pentru lucrări agricole şi a energiei pentru irigaţii au încetat de la 1 ianuarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici