România va primi 9,5 miliarde de euro gratis de la UE. Cifrele vor fi reevaluate în 2023

  • România va primi de la UE 9,5 miliarde de euro fonduri nerambursabile
  • De cele mai mari sume vor beneficia Italia şi Spania, cu peste 40 mld. de euro
  • Cifrele vor fi reevaluate în 2023
645 afișări
Imaginea articolului România va primi 9,5 miliarde de euro gratis de la UE. Cifrele vor fi reevaluate în 2023

Din suma de 750 de miliarde de euro pe care UE o împarte ţărilor membre afectate de pandemia COVID-19, România va beneficia de 9,5 miliarde de euro nerambursabile, conform Bloomberg. De cele mai mari sume vor beneficia Italia şi Spania, cu 44,8, respectiv 43,4 miliarde de euro. Cel mai mic ajutor financiar oferit de UE este de 0,1 miliarde de euro şi va fi primit de Luxemburg.  

Din cele 750 de miliarde de euro aprobate pentru combaterea pandemiei, 390 de miliarde de euro sunt fonduri nerambursabile, iar 360 de miliarde – credite cu dobândă foarte mică, contractate de Comisia Europeană.

Cifrele vor fi reevaluate în 2023 până când deja 70% din totalul de 390 de miliarde nerambursabile va fi alocat. În funcţie de parcursul economic al ţărilor din următorii doi ani, restul de 30% poate fi realocat către cele care nu au putut face faţă crizei economice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici