Românii au construit o conductă sub mare. Ce lungime are şi cine i-a felicitat pentru proiect

O companie din România, Grup Servicii Petroliere (GSP), a finalizat recent lucrările de instalare ale unei conducte submarine cu o lungime de 159,5 km pentru gigantul rus Gazprom. La inaugurarea proiectului în valoare de 269 de milioane de dolari a participat însuşi premierul Vladimir Putin, potrivit reprezentanţilor GSP.

533 afișări
Imaginea articolului Românii au construit o conductă sub mare. Ce lungime are şi cine i-a felicitat pentru proiect

Românii au construit o conductă sub mare. Ce lungime are şi cine i-a felicitat pentru proiect (Imagine: www.gandul.info)

"Încheierea cu succes a proiectului a reprezentat pentru GSP şi cartea de vizită pentru intrarea pe piaţa serviciilor pentru industria petrolieră marină din Rusia", a declarat pentru gândul Radu Petrescu, directorul departamentului de comunicare al companiei Grup Servicii Petroliere.

Conducta submarină a fost instalată în sectorul platformei continentale ruse din nord-estul Mării Negre, pe traseul Dzhubga-Lazarevskoe-Sochi, la o distanţă de 4,5 km de ţărm, ea urmând să asigure dezvoltarea regiunii Krasnodar şi resursele energetice necesare Jocurilor Olimpice de Iarnă care vor avea loc în 2014 la Sochi.

"Din punctul de vedere al asigurării accesului pe piaţa rusă, proiectul acesta este foarte important, el legând GSP de cel mai valoros contract încheiat de o companie românească în Rusia şi de Jocurile Olimpice de Iarnă care se vor desfăşura la Sochi", spune Radu Petrescu.

Lucrările au vizat şi conectarea conductei submarine la conducta principală de gaz intercontinentală Rusia-Turcia, din zona oraşului Gorsky, dar şi aducerea sa pe uscat în cinci puncte, dintre care Dzhubga, Novomikhailovskoye, Tuapse şi Kudepsta.

Citeşte mai multe despre conducta construită de români de 160 km sub mare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici