Românii preferă sedan-urile şi SUV-urile în detrimentul coupe-urilor şi decapotabilelor

Românii preferă sedan-urile şi SUV-urile în detrimentul coupe-urilor şi decapotabilelor, însă ponderea a scăzut de la 28,9% cât era în 2022, arată un studiu de piaţă făcut de compania de date auto carVertical.

321 afișări
Imaginea articolului Românii preferă sedan-urile şi SUV-urile în detrimentul coupe-urilor şi decapotabilelor

Românii preferă sedan-urile şi SUV-urile în detrimentul coupe-urilor şi decapotabilelor

Varianta sedan este cea mai populară în România, reprezentând 25,2%. SUV-urile sunt pe locul 2, cu 23,2% anul acesta.

Break-urile sunt pe locul trei ca popularitate, înregistrând o scădere de la 25,6% în 2022 la 22,8% în 2023.

Pe de altă parte ponderea monovolumelor a înregistrat o creştere.

„Anul acesta, în România aproape fiecare a patra verificare a istoricului unui vehicul a fost pentru un SUV. Este o tendinţă globală: break-urile şi sedan-urile devin mai puţin căutate, în timp ce popularitatea SUV-urilor şi MPV-urilor este în creştere pe piaţa maşinilor second-hand”, spune Matas Buzelis, expert auto în cadrul companiei care a făcut studiul.

Decapotabila este cel mai puţin popular tip de maşină, cu o cotă de căutare de doar 0,7%, în scădere faţă de anul precedent când atingea cota de 0,9%.

Coupe-urile se numără şi ele printre cele mai puţin dorite maşini din România, chiar dacă ponderea lor a crescut de la 1,1% la 1,5%. Deşi MPV-urile au crescut ceva în popularitate, ponderea lor este de numai 5,3% (în creştere de la 2,3% în anul precedent).

Break-urile şi sedan-urile au înregistrat cea mai puternică scădere faţă de anul trecut, pierzând 2,9 respectiv 3,7 procente.

„Poate că principalul motiv pentru care şoferii se îndepărtează uşor, uşor de maşinile sedan este că nu sunt practice pentru cei care fac naveta în oraş. Un sedan este totuşi o maşină de dimensiuni destul de mari, dar care vine cu compartimente mici de bagaje când o comparăm cu un crossover, de exemplu. Această combinaţie nu este ideală pentru uzul de zi cu zi. De asemenea, break-urile au devenit mai puţin populare în România precum şi în alte pieţe europene”, a mai spus Buzelis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici