Românul care a proiectat caroseria celui mai puternic model european de Ford

Piteşteanul Christian Welther, 47 de ani, a plecat în Germania în urmă cu mai bine de 15 ani, iar de zece ani lucrează la sediul din Köln al Ford Europa, unde a proiectat caroseriile unora dintre cele mai cunoscute modele Ford, inclusiv pe cea a lui Focus RS, modelul care costă 36.000 de euro şi este cel mai puternic Ford de pe piaţa europeană.

721 afișări
Imaginea articolului Românul care a proiectat caroseria celui mai puternic model european de Ford

Românul care a proiectat caroseria celui mai puternic model european de Ford (Imagine: Ziarul Financiar)

În Vest nu contează de unde vii atât timp cât îţi faci treaba cum trebuie şi la timp, poţi veni din China, India sau America, este acelaşi lucru, spune Christian Welther într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

"Mai am colegi din România care lucrează la Ford în departamentul de dezvoltare. Mulţi români lucrează inclusiv la Ford în America de Nord, nu numai în Germania."

Christian Welther este acum director responsabil de proiectarea caroseriilor modelelor de segment compact ale Ford, precum Focus, C-Max sau Kuga, adică de maşinile constructorului american care au printre cele mai mari vânzări.

În ultima vreme specialiştii români, în special ingineri, au primit pe mână mandate importante de dezvoltare din partea unor giganţi internaţionali. Renault, de exemplu, l-a readus în România anul trecut pe Sorin Buşe pentru a prelua conducerea Renault Technologie Roumanie, acesta ocupând cea mai înaltă poziţie deţi­nută până acum de un român în grupul francez. La începutul acestui an, Carmen Petcu, directorul uzinei Michelin din Floreşti, Prahova, a fost promovată de francezi în echipa de conducere a unui proiect de peste un miliard de dolari în India, la Chennai, oraş care este un adevărat pol al industriei auto, cu uzine ale unor constructori precum BMW, Nissan sau Ford.

Citeşte mai multe despre succesul românului la Ford pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici