Romatsa, amendă de 11.000 lei pentru criteriul de vârstă la recrutare

  • Romatsa a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 11.000 lei
  • Amenda a fost dată pentru introducerea criteriului de vârstă la recrutarea controlorilor de trafic aerian.
829 afișări
Imaginea articolului Romatsa, amendă de 11.000 lei pentru criteriul de vârstă la recrutare

Romatsa, amendă de 11.000 lei pentru criteriul de vârstă la recrutare

Conform CNCD, introducerea şi utilizarea pe parcursul procedurii de recrutare, pentru poziţia de controlor trafic aerian, a criteriului de vârstă, fără a promova testul justficării obiective (criteriul să urmărească un scop legitim, să fie adecvat şi necesar, respectiv să fie proporţional cu scopul urmărit) constituie o faptă de discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă.

CNCD a dat amenda de 11.000 de lei Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi) în Colegiul director de miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
romatsa,
amendă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici