Romgaz şi Petrom au suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi consumul în creştere

Compania OMV Petrom (SNP), controlată de grupul austriac OMV, a suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi cererea în creştere determinată de temperaturile scăzute, la trei zile după ce Romgaz Mediaş a luat o măsură similară.

239 afișări
Imaginea articolului Romgaz şi Petrom au suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi consumul în creştere

Romgaz şi Petrom au suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi consumul în creştere (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"OMV Petrom a decis să contribuie la securitatea aprovizionării în aceste condiţii grele, suplimentând importurile prin Isaccea (judeţul Tulcea - n.r.) cu o cantitate mai mare de 20% din deficitul estimat de autorităţi pentru zilele următoare, deşi avea toate vânzările de gaz acoperite cu achiziţiile şi producţia internă corespunzătoare", potrivit datelor companiei transmise agenţiei MEDIAFAX.

Romgaz a suplimentat importurile de gaze sâmbătă.

OMV Petrom arată că a luat o serie de măsuri pentru asigurarea alimentării cu gaze, precum limitarea consumului propriu şi înmagazinarea unei cantităţi de gaze de patru ori mai mare comparativ cu obligaţiile.

"Petrom şi-a depăşit de peste patru ori obligaţiile legale în privinta înmagazinării de gaze, conform planului de acţiuni pentru situaţii de urgenţă aferent perioadei 2011-2012. Astfel, Petrom trebuia să stocheze 156 milioane metri cubi de gaz natural, însă a reusit să înmagazineze aproape 704 milioane metri cubi, din care 595 milioane reprezintă producţia internă şi 109 milioane metri cubi din import", potrivit companiei.

Romgaz şi OMV Petrom sunt cei mai mari producători de gaze din ţară. România importă gaze din Rusia, cele mai mari cantităţi, şi din Ungaria, prin gazoductul Arad-Szeged.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici