Rompetrol Rafinare raportează pierderi de 78,43 milioane dolari la şase luni, în scădere cu 40%

Compania Rompetrol Rafinare, parte a grupului Rompetrol, a raportat pentru primul semestru pierderi de 78,43 milioane dolari, cu 40% mai mici faţă de nivelul de 131,83 milioane dolari înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2012, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 13%, la 1,96 miliarde dolari.

219 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Rafinare raportează pierderi de 78,43 milioane dolari la şase luni, în scădere cu 40%

Rompetrol Rafinare raportează pierderi de 78,43 milioane dolari la şase luni, în scădere cu 40% (Imagine: Shutterstock)

Cifra de afaceri a companiei a fost în primele şase luni ale anului trecut de 2,26 miliarde dolari.

Pe partea de rafinare, compania a raportat afaceri de 1,71 miliarde dolari, cu 18% sub nivelul de 2,08 miliarde dolari atins în intervalul similar din 2012, ca urmare a scăderii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere şi opririi planificate a activităţii de producţie a rafinăriei Petromidia, în perioada martie-aprilie, potrivit unui comunmicat al grupului Rompetrol.

Pierderile aferente sectorului de rafinare au scăzut în intervalul analizat cu 37%, de la 112,9 milioane dolari la 71,2 milioane dolari.

Vânzările de carburanţi de pe piaţa internă şi cea externă au totalizat 1,2 milioane tone, dintr-un total de 1,6 milioane tone procesate.

Rafinaria Petromidia reprezintă peste 40% din capacitatea de rafinare a României. Compania kazahă de stat KazMunayGas, proprietarul grupului Rompetrol, a investit în rafinărie 1,3 miliarde de dolari în perioada 2007-2012, potrivit comunicatului.

Cifra de afaceri consemnată de Rompetrol Rafinare în zona distribuţiei de carburanţi a scăzut în intervalul cu 5% în primul semestru, de la 1,22 miliarde dolari la 1,17 miliarde dolari.

Rompetrol Rafinare a reuşit să obţină în primul semestru un profit net de 324.136 de dolari pe partea de distribuţie a carburanţilor, de la pierderi de 22,89 milioane de dolari în primele şase luni ale anului precedent, chiar dacă volumele vândute au scăzut cu 4% în retail şi cu 2% în zona en-gros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici