Romtelecom va lansa serviciul de televiziune la cerere

Romtelecom va lansa, până la finele acestui an, un serviciu care va permite unui client să comande vizualizarea unor anumite filme sau emisiuni TV contra unei taxe (Video on Demand - VoD), a declarat, marţi, directorul general al operatorului, Yorgos Ioannidis.

69 afișări
Imaginea articolului Romtelecom va lansa serviciul de televiziune la cerere

Romtelecom va lansa serviciul de televiziune la cerere

"Avem deja serviciul televiziune prin Internet (IPTV) şi vrem să ne completăm portofoliul cu VoD", a spus Ioannidis la o întâlnire cu presa.

La finele anului trecut, Romtelecom a lansat în zece oraşe serviciul de televiziune prin internet (IPTV) Dolce Interactiv, disponibil clienţilor care dispun de o linie de telefonie fixă şi o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de transfer de minim 8 Mbps (megabiţi pe secundă).

IPTV permite clienţilor să controleze şi administreze mai bine conţinutul TV, prin selectarea şi înregistrarea programelor de care sunt interesaţi. Serviciul de televiziune este livrat pe internet, prin reţeaua unui operator, pe bază de abonament.

Dolce Interactiv a fost lansat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Brăila, Ploieşti, Constanţa şi Bacău.

Acoperirea, precum şi funcţionalităţile oferite utilizatorilor vor fi treptat extinse în viitor.

Conţinutul TV la cerere va fi disponibil prin intermediul unei biblioteci, iar utilizatorul IPTV poate înregistra mai multe programe în acelaşi timp pentru a le viziona ulterior.

Clienţii Dolce Interactiv au la dispoziţie un portal web prin care vor putea administra propria experienţă TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici