Rubla rusească a ajuns să valoreze sub 5 bani româneşti / Oamenii lui Putin aruncă vina unii pe alţii

Rubla rusescă a coborât sub 1 cent american, 5 bani româneşti, cel mai scăzut nivel scăzut nivel din ultimele 17 luni şi foarte aproape de un minim al ultimilor mulţi ani.

2006 afișări
Imaginea articolului Rubla rusească a ajuns să valoreze sub 5 bani româneşti / Oamenii lui Putin aruncă vina unii pe alţii

Rubla a ajuns să valoreze sub 5 bani româneşti / Oamenii lui Putin aruncă vina unii pe alţii

La mai bine de 500 de zile de când armata sa a invadat Ucraina, se pare că guvernatorul băncii centrale a Moscovei nu mai poate face minuni pentru guvernul lui Putin.

O rublă a scăzut sub pragul de 5 bani româneşti şi 1 cent american.

"Râd de noi", spunea săptămâna trecută Vladimir Solovyov, cea mai cunoscută personalitate a televiziunii de stat din Rusia şi un aliat principal al lui Putin.

Vladimir Solovyov, om cheie al aparatului de propagandă a lui Putin, i-a cerut guvernatorului bîncii centrale, Elvira Nabiullina, să dea explicaţii populaţiei, acum că moneda a pierdut aproximativ un sfert din valoarea sa de la începutul acestui an.

Banca centrală, între timp, a contraatacat susţinând că o rublă mai slabă nu prezintă riscuri pentru stabilitatea financiară a ţării. Cu toate acestea, banca centrală a Rusiei a decis să îngheţe achiziţiile de valută străină pe piaţa internă până la sfârşitul acestui an pentru a restabili încrederea în rublă.

Rubla era până recent o mândrie a lui Putin

După o scurtă prăbuşire în primele zile ale invaziei, rubla şi-a revenit pentru a se tranzacţiona la un moment dat la valori maxime nemaiîntâlnite din 2015, în jur de 50 pentru un dolar.

Acest lucru a oferit Kremlinului o victorie importantă în materie de PR, sugerând că economia Rusiei este suficient de puternică pentru a rezista la orice sancţiune a Occidentul.

Dar acest lucru pare acum că se întoarce împotriva lui Putin. Cu o armată ce este acum în defensivă şi cu o monedă în cădere, reputaţia sa are la rândul său de suferit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici