Rusia a deschis proceduri civile împotriva companiilor Facebook şi Twitter

Roskomnadzor, Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, a anunţat luni că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook şi Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislaţiei naţionale, relatează agenţia Interfax.

658 afișări
Imaginea articolului Rusia a deschis proceduri civile împotriva companiilor Facebook şi Twitter

Rusia a deschis proceduri civile împotriva companiilor Facebook şi Twitter

Roskomnadzor s-a sesizat deoarece companiile nu au oferit explicaţii privind modul în care se vor conforma legislaţiei în vigoare din Rusia, care prevede că toate serverele de stocare a datelor personale ale cetăţenilor ruşi trebuie să fie localizate pe teritoriul Rusiei.

Directorul agenţiei Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că cele două companii au la dispoziţie o lună pentru a oferi informaţiile cerute. În caz contrar, se vor lua măsuri legale împotriva lor.

Administraţia de la Moscova a introdus legi dure în ceea ce priveşte internetul. Autorităţile au cerut unor motoare de căutare să elimine unele rezultate ale căutărilor, serviciile de mesagerie au fost nevoite să ofere cheile de decriptare Serviciului de Securitate, iar reţelele de socializare au fost condiţionate să stocheze datele personale ale cetăţenilor doar pe teritoriul Rusiei.

Momentan, singurele sancţiuni pe care autorităţile le pot impune sunt amenzile sau blocarea serviciului online pe teritoriul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici