Rusia a redus livrările de petrol către Cehia

Rusia a redus livrările de petrol către Cehia, prin conducta Druzhba, invocând raţiuni tehnice, au anunţat, vineri, oficiali cehi.

11 afișări
Imaginea articolului Rusia a redus livrările de petrol către Cehia

Rusia a redus livrările de petrol către Cehia

Relaţiile celor două state au fost afectate de hotărârea statului ceh de a semna, marţi, un acord cu SUA privind amplasarea unei staţii radar pentru scutul american antirachetă.

Cehia importă lunar aproximativ 5,5 milioane tone de petrol din Rusia, a declarat Vaclav Bartuska, reprezentant al guvernului ceh pentru securitate energetică.

Dacă această situaţie se va menţine, livrările de petrol vor scădea în iulie cu 200.000 barili, a precizat el.

"Au anunţat că vor reduce livrările semnificativ, dar în acest moment important pentru noi este de ce se întâmplă acest lucru. Ştim că nu au diminuat livrările către Polonia, Ungaria sau Slovacia. Acolo nu sunt probleme tehnice", a spus Vaclav Bartuska.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Industriei, Tomas Bartovsky, a declarat că guvernul ceh şi oficiali din industria petrolului se vor întâlni pentru a discuta subiectul în cursul zilei de luni.

Scăderi ale livrărilor din Rusia au fost înregistrate în timpul lunilor de vară şi în anii anteriori, a declarat el.

Reducerea cantităţii de petrol pentru Cehia are la bază un deficit al producţiei de petrol în iulie şi o relocare a cantităţilor pentru luna august, a precizat o sursă din cadrul companiei petroliere ruse Tatneft, estimând scăderea livrărilor cu 30.000-40.000 tone.

Cehia depinde în mare măsură de livrările de petrol din Rusia, dar dispune de o alternativă de livrare prin Germania.

"Credem că este o fluctuaţie pe termen scurt", a declarat Francois Vleugels, preşedinte al Unipetrol, cea mai mare rafinărie din Cehia, adăugând că partea rusă a transmis companiei că problema este de natură tehnică.

Oleodcutul Druzhba tranzitează Rusia, Belarus, Polonia, Ucraina, Germania, Slovacia, Ungaria şi Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici