Rusia alocă 700 de milioane de euro pentru susţinerea pieţei muncii, în an de criză

Guvernul rus a alocat luni 52 de miliarde de ruble (700 milioane euro) pentru susţinerea pieţei muncii, pe fondul desfiinţării a unui număr tot mai mare de locuri de muncă de către companii, într-o economie aflată în criză.

290 afișări
Imaginea articolului Rusia alocă 700 de milioane de euro pentru susţinerea pieţei muncii, în an de criză

Rusia alocă 700 de milioane de euro pentru susţinerea pieţei muncii, în an de criză (Imagine: Shutterstock)

Fondurile, care provin din bugetul federal, vor fi acordate regiunilor pentru susţinerea persoanelor, inclusiv tinerilor fără experienţă, care, independent de criză, au dificultăţi să se angajeze, a declarat premierul Dmitri Medvedev.

Programul prevede crearea de locuri de muncă temporare, organizarea de cursuri de formare profesională pentru şomeri şi acordarea de subvenţii pentru companiile care angajează tineri.

Rusia, din motive demografice, beneficiază de un nivel scăzut şi stabil al ratei şomajului, de circa 5,1%, dar în ultimele luni a crescut numărul de locuri de muncă desfiinţate.

Potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers, 75% din liderii de companii intervievaţi intenţionează să reducă cheltuielile în acest an, din cauza crizei, iar 24% dintre aceştia vor face concedieri.

FMI anticipează că economia Rusiei se va contracta în acest an cu cel puţin 3,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici