Rusia anunţă reducerea producţiei de petrol ca răspuns la sancţiunile occidentale

Preţul petrolului a crescut pe 10 februarie, după ce Kremlinul a declarat că va reduce producţia de petrol cu aproximativ 5% în martie, ca răspuns la sancţiunile occidentale şi la plafonul de preţ impus de G7 pentru petrolul rusesc.

1275 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă reducerea producţiei de petrol ca răspuns la sancţiunile occidentale

Vicepremierul Alexander Novak a declarat că Rusia va "reduce în mod voluntar producţia cu 500.000 de barili pe zi".

"Începând de astăzi, vindem întregul volum de petrol produs, însă, aşa cum am declarat anterior, nu vom vinde petrol celor care aderă direct sau indirect la principiile plafonării preţurilor", a declarat Novak, informează POLITICO.

Preţul petrolului Brent a crescut în cursul dimineţii de la 84 la 86 de dolari pe baril. Rusia este al doilea mare exportator de ţiţei din lume.

UE a interzis importurile de ţiţei rusesc în decembrie; la începutul acestei luni, a introdus, de asemenea, o interdicţie pentru produsele petroliere ruseşti, cum ar fi motorina şi benzina. Ambele măsuri sunt completate de plafoane de preţ pentru comerţul global cu petrol rusesc, aplicate de firmele de transport maritim şi de asigurări din G7, UE şi Australia, care refuză să faciliteze vânzările care depăşesc nivelurile plafonate.

Veniturile vitale ale Rusiei din combustibili fosili au fost afectate ca urmare a sancţiunilor, deoarece cumpărătorii din Asia şi din alte părţi profită de plafoanele de preţ pentru a negocia preţuri mai mici pentru ţiţeiul rusesc.

Traderii de petrol au avertizat anterior că este posibil ca Rusia să reducă producţia în încercarea de a crea preocupări legate de securitatea aprovizionării la nivel mondial şi de a face să crească preţurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici