Rusia caută inginerii din România

Mihai Macsim, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Ruse, spune pentru BUSINESS Magazin că ruşii sunt interesaţi de proiecte mari în România: "Avem multe solicitări pentru investiţii ruseşti în România în domenii precum metalurgia, construcţia de maşini, construcţia de drumuri şi poduri, reabilitarea sau construcţia de la zero a unor grupuri energetice, agrozootehnia".

23 afișări
Imaginea articolului Rusia caută inginerii din România

Rusia caută inginerii din România

Macsim crede că intenţiile ruşilor, destul de multe, se vor concretiza într-o serie de fonduri de investiţii care vor acţionă pe piaţă românească. 

Mihai Macsim consideră însă şi că România are un produs de export extrem de preţios pentru ruşi, şi anume inginerii. "După China, Rusia este cea mai activă economie din punctul de vedere al construcţiilor şi dezvoltării, iar ruşii au nevoie de creiere care să îi ajute să crească economia", spune Macsim, care aminteşte că Ambasada Rusiei a încheiat mai multe parteneriate cu universităţi din România prin care sponsorizează catedre de slavistică.

Mai mult, adaugă Macsim, Rusia vrea să îşi facă un rebranding şi să fie privită altfel decât fostul URSS, iar ţinerii europeni, fie estici, fie vestici ar fi perfecţi pentru a contribui la această schimbare la faţă.

Citiţi mai multe despre diferenţele comerciale dintre România şi Rusia pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici