Rusia devine principala sursă de aur a Emiratelor Arabe Unite

Rusia a devenit anul trecut principala sursă de aur a Emiratelor Arabe Unite, după ce ţările occidentale au impus sancţiuni asupra livrărilor în urma invaziei Kremlinului în Ucraina, conform Bloomberg.

418 afișări
Imaginea articolului Rusia devine principala sursă de aur a Emiratelor Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au importat anul trecut 96,4 tone de aur din Rusia, mai mult decât orice altă ţară, potrivit bazei de date Comtrade a Naţiunilor Unite. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din producţia minieră anuală a Rusiei şi o creştere de peste 15 ori de la an la an a importurilor de aur ale EAU din această ţară.

Emiratele Arabe Unite sunt de mult timp un centru cheie pentru metale preţioase, în special din Africa şi India, dar anul trecut a fost pentru prima dată când au jucat un rol important în comerţul cu aur rusesc. Înainte de război, aproape toate lingourile ruseşti erau expediate la Londra, principala piaţă mondială, dar acest lucru a devenit rapid tabu în rândul băncilor care obişnuiau să le gestioneze.

Sancţiunile occidentale au tăiat rutele obişnuite de export ale Rusiei, forţând minerii din ţară să găsească noi modalităţi de a-şi vinde metalul. Comercianţi puţin cunoscuţi din Dubai, Istanbul şi Hong Kong au preluat comerţul, a relatat Bloomberg la începutul acestui an.

Alţi furnizori cheie de aur către EAU anul trecut au fost Mali şi Ghana, care au livrat 95,7 tone şi respectiv 81 de tone. Elveţia a fost principala destinaţie pentru exporturile de aur ale naţiunii arabe, primind 145 de tone.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici