Rusia limitează exporturile de gaze nobile, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor

Rusia, afectată de sancţiuni, a limitat exporturile de gaze nobile precum neonul, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor, până la sfârşitul anului 2022, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă, a declarat joi ministerul rus al comerţului conform Reuters.

3533 afișări
Imaginea articolului Rusia limitează exporturile de gaze nobile, un ingredient cheie pentru fabricarea cipurilor

FOTO efferit.com

Limitarea exporturilor Rusiei ar putea agrava criza de aprovizionare de pe piaţa mondială a cipurilor. Ucraina a fost unul dintre cei mai mari furnizori de gaze nobile din lume până când şi-a suspendat producţia la fabricile sale din oraşele Mariupol şi Odesa, în luna martie.

Exporturile de gaze nobile, pe care Rusia obişnuia să le furnizeze Japoniei şi altor ţări, vor putea fi făcute doar cu permisiune specială din partea statului până la 31 decembrie, a declarat guvernul rus.

Măsura va oferi oportunitatea de a "rearanja acele lanţuri care au fost acum rupte şi de a construi altele noi", a declarat joi ministrul adjunct al comerţului, Vasily Shpak, pentru Reuters, prin intermediul serviciului de presă al ministerului.

Rusia reprezintă 30% din aprovizionarea globală cu gaze nobile, potrivit estimărilor ministerului.

Taiwan, principalul producător mondial de cipuri, a impus restricţii asupra exporturilor acestui produs în Rusia după ce trupele Moscovei au intrat în Ucraina, pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici