Rusia opreşte livrările de gaze către Ucraina, posibil şi cele de cărbune

Rusia va opri marţi sau miercuri livrările de gaze către Ucraina, pentru că autorităţile de la Kiev nu au făcut plăţile în avans, şi le-ar putea sista şi pe cele de cărbune ca reacţie la sabotarea sistemului de electricitate din Crimeea, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

1286 afișări
Imaginea articolului Rusia opreşte livrările de gaze către Ucraina, posibil şi cele de cărbune

Rusia opreşte livrările de gaze către Ucraina, posibil şi cele de cărbune (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi sau mâine vom opri livrările de gaze pentru că nu au plătit în avans", a spus Novak la postul de radio Vesti FM, adăugând că oricum Ucraina foloseşte o cantitate mică de gaze ruseşti.

Novak a vorbit la radio despre criza de energie din Crimeea, provocată de sabotorii care au aruncat în aer piloni de susţinere a cablurilor de alimentare cu electricitate, weekend-ul trecut.

Activiştii pro-ucraineni au împiedicat până acum lucrările de reparaţie a pilonilor şi cablurilor, iar Crimeea depinde de generatoarele de urgenţă pentru asigurarea unei alimentări minime cu electricitate.

Oficialul rus a criticat faptul că autorităţile ucrainene nu fac ce trebuie pentru a permite echipelor de intervenţie să reia alimentarea cu electricitate a Crimeei, din motive politice, el calificând lipsa de reacţie drept o "crimă".

Întrebat cum va reacţiona Rusia, Novak a spus că există diferite opţiuni, politice şi economice.

El a arătat că Rusia livrează cărbune sectorului energetic ucrainean, iar Rusia ar putea să ia decizia să oprească livrările.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici