Rusia se îndoieşte de competenţele candidatului UE la şefia FMI

Dominique Strauss-Kahn, fostul ministru francez al Finanţelor, propus de Uniunea Europeană la şefia Fondului Monetar Internaţional (FMI), nu dispune de competenţele tehnice necesare pentru a conduce instituţia financiară, susţine un oficial rus, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia se îndoieşte de competenţele candidatului UE la şefia FMI

Rusia se îndoieşte de competenţele candidatului UE la şefia FMI

Reprezentantul autorităţilor de la Mosova în consiliul director al FMI, Aleksei Mozhin, a declarat, într-un interviu pentru Financial Times, că Rusia şi-a asigurat susţinerea mai multor state în curs de dezvoltare, ale căror nume nu au fost dezvăluite, pentru propriul candidat, fostul premier ceh şi oficial al băncii centrale naţionale Josef Tosovski.

"Nimic din CV-ul lui Strauss-Kahn nu dovedeşte că acesta are abilităţile tehnice necesare pentru ocuparea funcţiei", a declarat Mozhin, adăugând că procesul de selecţie a directorului general al FMI este "puternic fisurat".

Mozhin susţine că FMI se confruntă cu o criză severă de legitimitate iar, pentru a transforma Fondul într-o instituţie relevantă în contextul nevoilor actuale ale statelor în curs de dezvoltare, trebuie selectat cel mai bun candidat în funcţia de conducere.

"Suntem convinşi că Tosovski este cel mai bun candidat, cu cea mai relevantă experienţă", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici