Ruşii le bagă europenilor gaz cu forţa. Moscova, pregătită să redeschidă gazoductul Yamal

Kremlinul suferă, după ce a rămas fără o piaţă importantă de export, în timp ce Gazprom anunţă că livrările de gaz prin Ucraina decurg azi normal.

5047 afișări
Imaginea articolului Ruşii le bagă europenilor gaz cu forţa. Moscova, pregătită să redeschidă gazoductul Yamal

Ruşii le bagă europenilor gaz cu forţa. Moscova, pregătită să redeschidă gazoductul Yamal către Europa

Gazprom va transporta astăzi 42,4 milioane de metri cubi de gaz în Europa prin Ucraina, un volum în concordanţă cu ultimele zile, a declarat de gigantul energetic rus.

Ieri, vicepremierul rus Alexander Novak, într-un interviu acordat agenţiei Tass, a declarat că Moscova este pregătită să reia aprovizionarea cu gaz către Europa prin gazoductul Yamal-Europe.

Rusia, adaugă el, se aşteaptă ca, în ciuda războiului din Ucraina, până la sfârşitul acestui an să fi trimis 21 de miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat în Europa.

„Europa a fost o piaţă-cheie pentru vânzarea produselor noastre petroliere. Să aşteptăm şi să vedem ce decizii iau pe termen lung. Momentan, nu avem idee cum poate fi înlocuit combustibilul nostru”, afirmă oficialul.

Novak nu exclude posibilitatea ca mai multe ţări să solicite să fie scutite de embargoul privind livrările de produse petroliere ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici