Ruter cu o capacitate de transmitere de 322 de terabiţi pe secundă, care va schimba Internetul

Cisco a creat un ruter de 12 ori mai puternic decât aparatele concurente, făcând posibilă, spre exemplu, descărcarea prin Internet, într-o secundă, a întregii biblioteci a Congresului SUA, a anunţat, marţi, grupul american.

99 afișări
Imaginea articolului Ruter cu o capacitate de transmitere de 322 de terabiţi pe secundă, care va schimba Internetul

Ruter cu o capacitate de transmitere de 322 de terabiţi pe secundă, care va schimba Internetul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest nou dispozitiv, CRS-3, va reprezenta o bază pentru Internetul de nouă generaţie şi va duce la o creştere extraordinară a vitezei transmisiilor video, a serviciilor online şi a celor prin echipamente portabile", potrivit companiei.

Cisco a menţinut suspansul anunţului, promiţând anterior jurnaliştilor şi analiştilor că va prezenta o inovaţie care va schimba Internetul pentru totdeauna, precum şi impactul acestuia asupra consumatorilor, afacerilor şi guvernelor.

CRS-3 are o capacitate de transmitere de 322 de terabiţi pe secundă (322.000 de miliarde biţi/secundă).

Altfel spus, acest ruter are capacitatea de a permite întregii populaţii chineze, inclusiv copiii, să participe simultan la videoconferinţe.

Cisco a precizat că operatorul de telefonie AT&T a testat deja aparatul, care costă 90.000 de dolari, în cadrul unei conexiuni centrale experimentale de telecomunicaţii, de 100 de gigabiţi, între New-Orleans şi Miami.

Acest tip de conexiune este elementul central al unei reţele de telecomunicaţii care permite interconenctarea unor reţele mai mici.

Iniţiativa Cisco vine la o lună după ce Google a anunţat intenţia de a deveni "pionier" în domeniul accesului la Internet de mare viteză prin instalarea, lunile viitoare, a unor reţele de o sută de ori mai rapide decât cele disponibile în prezent pentru majoritatea americanilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici