Ryanair ar putea cumpăra 100 avioane Boeing pentru 11 miliarde de dolari

Boeing ar putea semna un contract în valoare de aproximativ 11 miliarde de dolari cu operatorul aerian low-cost Ryanair pentru vânzarea a 100 de avioane 737, care vor fi modificate pentru a transporta mai mulţi pasangeri, relatează Bloomberg, citând surse apropiate discuţiilor.

245 afișări
Imaginea articolului Ryanair ar putea cumpăra 100 avioane Boeing pentru 11 miliarde de dolari

Ryanair ar putea cumpăra 100 avioane Boeing pentru 11 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul ar putea fi anunţat oficial la începutul săptămânii viitoare, potrivit surselor. Boening şi Ryanair au refuzat să comenteze.

În iulie, Boeing a anunţat că lucrează la modificarea aeronavei 737 cu o singură punte, în care vrea să înghesuie mai multe locuri, pentru a atrage operatorii low-cost care vor să îmbarce cât mai mulţi pasageri pe cursele pe distanţe scurte.

Avionul modificat, care va fi bazat pe modelul 737 Max 8, dotat cu motor nou, va transporta până la 200 de persoane, a declarat Ray Conner, director general la divizia de aeronave comerciale a Boeing. Comercialiyarea noilor modele 737 este estimată să înceapă în 2017.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, intenţionează să îşi extindă reţeaua de zboruri şi estimează că va transporta în jur de 110 milioane de pasageri anual până în 2019, de la 84,6 milioane de pasageri preconizaţi pentru anul acesta. Flota companiei include doar aeronave Boeing.

În România, compania operează zboruri pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici