Ryanair îşi propune o creştere de cel puţin 50% în Europa Centrală şi de Est. Compania vrea o poziţie dominantă în România, în detrimentul Wizz Air

Ryanair se aşteaptă ca numărul de pasageri din Europa Centrală şi de Est să crească cu cel puţin 50% în următorul deceniu, a declarat directorul companiei aeriene pentru această regiune, în timp ce încearcă să domine o piaţă mai puţin dezvoltată, vizată şi de Wizz Air.

1008 afișări
Imaginea articolului Ryanair îşi propune o creştere de cel puţin 50% în Europa Centrală şi de Est. Compania vrea o poziţie dominantă în România, în detrimentul Wizz Air

Sursa foto: Mediafax Foto

Cel mai mare transportator low-cost din Europa a comandat până la 300 de avioane Boeing, deoarece încearcă să profite de revenirea traficului aerian după pandemia COVID-19, iar compania vede cerere pentru noi rute în Europa de Est.

"Vrem să ne concentrăm foarte mult pe această regiune", a declarat Alicja Wojcik-Golebiowska, managerul regional pe Europa Centrală şi de Est al Ryanair, într-un interviu acordat Reuters. "Vedem că aceasta va fi o mare parte din viitoarea noastră expansiune".

"Este destul de greu în acest moment să ne pronunţăm asupra cifrelor exacte, dar sperăm că întreaga regiune va creşte cu cel puţin 50%", a adăugat ea.

În timp ce Polonia a fost mult timp una dintre pieţele cheie ale Ryanair, Wojcik-Golebiowska a declarat că, în prezent, compania îşi redobândeşte atenţia asupra altor ţări din regiune.

"Vedem că Europa Centrală şi de Est a fost puţin lăsată în urmă în ultimii ani. Aşadar, dorim să recuperăm decalajul în această regiune pentru a ajunge din urmă pieţele noastre cele mai dezvoltate, cum ar fi Spania, Italia sau Polonia", a spus ea.

Compania aeriană maghiară Wizz Air va fi principalul său concurent, deoarece oferă tarife similare, precum şi conexiuni către Orientul Mijlociu. Ea a precizat că firma îşi propune, de asemenea, să deţină o poziţie dominantă în ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria.

"Intenţionăm să facem acest lucru oferind mai multe rute, tarife mai bune şi mai multe opţiuni de călătorie pentru pasagerii noştri", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici