Ryanair retractează anunţul privind lansarea de zboruri transatlantice low-cost

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, care la începutul săptămânii a anunţat că va lansa zboruri transatlantice ieftine, a revenit asupra poziţiei iniţiale şi a informat că nu a aprobat niciun proiect privind cursele translatlantice, relatează CNN.

560 afișări
Imaginea articolului Ryanair retractează anunţul privind lansarea de zboruri transatlantice low-cost

Ryanair retractează anunţul privind lansarea de zboruri transatlantice low-cost (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"În contextul recentelor articole din mass-media, Consiliul de Administraţie al Ryanair Holdings doreşte să clarifice că nu a analizat şi nici nu a aprobat vreun proiect privind zborurile transatlantice şi nici nu intenţionează să facă acest lucru, operatorul aerian a declarat joi seara într-un comunicat.

Declaraţiile de joi contrastează cu poziţia companiei de marţi, când Ryanair a anunţat aprobarea unui plan de afaceri pentru creşterea veniturilor, inclusiv prin lansarea de zboruri transatlantice low cost, cu un preţ de pornire de 10 lire sterline (14 dolari), fără taxe.

"Dorim să oferim zboruri low-cost între 12-14 oraşe din Europa şi 12-14 oraşe din SUA. Avem un plan de afaceri, dar acesta depinde de obţinerea de aeronave viabile, iar estimarea noastră este că acest lucru se va întâmpla peste 4 sau 5 ani, se arată într-un comunicat al grupului irlandez remis CNN marţi.

Reprezentanţii Ryanair nu au oferit explicaţii pentru anunţurile contradictorii.

Potrivit Financial Times, directorul general al operatorului, Michael O'Leary, a dat vina pe lipsa de comunicare din cadrul companiei. O'Leary a spus că nu a avut cine să retracteze comunicatul de marţi, fiind Ziua Sfântului Patriciu (St. Patrick’s Day), iar subiectul nu a fost discutat până la şedinţa CA de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici