Ryanair şi-a luat „zborul” din Insulele Canare şi Girona, situaţie care va afecta peste 500 de angajaţi

Compania aeriană Ryanair a anunţat că va închide cele trei baze pe care le are în prezent în Insulele Canare (Las Palmas, Tenerife Sud şi Lanzarote) şi a confirmat, de asemenea, şi închiderea bazei din Girona în data de 8 ianuarie 2020, transmite El Pais.

598 afișări
Imaginea articolului Ryanair şi-a luat „zborul” din Insulele Canare şi Girona, situaţie care va afecta peste 500 de angajaţi

Ryanair părăseşte Insulele Canare şi Girona, situaţie care va afecta peste 500 de angajaţi

Prin această decizie, compania încearcă să îşi ajusteze cheltuielile cu personalul şi combustibilul, dar şi pierderile generate de întârzierea livrării avioanelor Boeing 737 MAX.

În ceea ce priveşte angajaţii, decizia poate genera demiterea a 512 de lucrători, inclusiv a echipajelor de cabină şi a piloţilor de linie aeriană care lucrează în aceste patru baze spaniole, conform evaluării sindicatului USO.

Ca urmare, Ryanair se va confrunta cu sindicatele, care ameninţă să paralizeze traficul prin cele zece zile de grevă solicitate pentru septembrie (zilele 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 şi 29). Aceste opriri pot fi întreprinse de către piloţi, care ar putea intra de asemenea în grevă.

"În timp ce ne-am întâlnit cu conducerea companiei aeriene pentru a încerca să realizăm un acord asupra serviciilor minime pentru cele 10 zile de grevă convocate în septembrie, managerii de resurse umane din Ryanair, Crewlink şi Workforce ne-au trimis e-mailurile prin care ne anunţă de închiderea a bazelor ", a declarat Jairo Gonzalo, secretar de organizare al USO Ryanair.

Crewlink şi Workfoce sunt două agenţii de recrutare asociate companiei aeriene prin care sunt angajaţi cei din personalul Ryanair.

 

Taguri:
ryanair,
angajaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici