Ryanair va returna acţionarilor 1 miliard de euro, în doi ani

Ryanair Holdings, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, va returna acţionarilor 1 miliard de euro în următorii doi ani, titlurile companiei înregistrând în urma informaţiei cea mai mare creştere din aproape o lună.

85 afișări
Imaginea articolului Ryanair va returna acţionarilor 1 miliard de euro, în doi ani

Ryanair va returna acţionarilor 1 miliard de euro, în doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Transportatorul aerian intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de cel puţin 400 de milioane de euro în actualul an fiscal care se va încheia în martie 2014 şi să returneze acţionarilor alte 600 de milioane de euro prin noi răscumpărări şi plata unor dividende speciale în anul următor, potrivit unui comunicat al companiei, transmite Bloomberg.

Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, vrea să accelereze creşterea anuală a traficului de pasageri de la 5% în prezent la 7%. În acest fel, numărul total al pasagerilor ar urca la 110 milioane până în anul fiscal 2019, cu 10 milioane de persoane mai mult faţă de obiectivul anterior.

În urma anunţului, acţiunile Ryanair au avansat cu până la 5,1%, cel mai mult după data de 20 mai, fiind tranzacţionate ulterior în urcare cu 3,7%, la 7,23 euro pe unitate, cotaţie echivalentă unei capitalizări de piaţă de 10,3 miliarde de euro.

Ryanair a anunţat miercuri că a înfiinţat o echipă de evaluare a noului avion Boeing 737 Max, până în septembrie, fiind posibilă o comandă de peste 200 de aparate.

Compania vrea să stabilească termenii tranzacţiei, inclusiv preţul, până la sfârşitul acestui an, având obiectivul să îşi extindă flota la peste 500 de avioane, a afirmat O’Leary miercuri, după ce a încheiat un acord de achiziţie a 175 de aeronave 737-800.

Ryanair a returnat deja acţionarilor 1,53 miliarde de euro din 2008, prin răscumpărări de titluri şi plata unor dividende speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici