S&P 500 a declanşat un semnal tehnic denumit "crucea morţii", care indică posibile noi scăderi

Standard & Poor's 500 a declanşat joi un semnal tehnic referitor la media indicelui bursei americane din ultimele luni, denumit "crucea morţii", care ar putea indica noi scăderi pe termen scurt.

514 afișări
Imaginea articolului S&P 500 a declanşat un semnal tehnic denumit "crucea morţii", care indică posibile noi scăderi

S&P 500 a declanşat un semnal tehnic denumit "crucea morţii", care indică posibile noi scăderi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Media mobilă a indicelui în ultimele 50 de zile a coborât sub media ultimelor 200 de zile, situaţie considerată de analişti drept un semn că trendul pe termen scurt a devenit mai negativ decât cel pe termen lung şi ar putea arăta o traiectorie generalizată de scădere.

Ultima dată când media pentru 50 de zile s-a situat sub cea pentru 200 de zile a fost la mijlocul lunii octombrie.

Pe bursa din Statele Unite, indicii S&P 500 şi Nasdaq se aflau în urcare cu peste 3% în prima parte a şedinţei de joi, după scăderile masive din ziua precedentă, în timp ce Dow Jones se afla în urcare cu 2,76%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici