S&P: O restructurare nouă şi mai amplă a datoriilor Greciei este probabilă în următorii doi ani

O restructurare nouă şi mai amplă a datoriilor Greciei este probabilă în următorii doi ani, a declarat un oficial al agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), adăugând că retrogradarea statului elen, din nou, este "destul de certă".

103 afișări
Imaginea articolului S&P: O restructurare nouă şi mai amplă a datoriilor Greciei este probabilă în următorii doi ani

Euro (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Ratingul are perspectivă negativă, aşa că suntem destul de siguri că va fi revuizuit negativ, deoarece acum se află pe masă o restructurare concretă a datoriei", a spus şeful diviziei S&P pentru ratinguri suverane, David Beers, într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

Grecia a devenit în iunie ţara cu cel mai scăzut rating S&P din lume, după o retrogradare cu opt trepte.

"Ne-am mai exprimat opinia că orice restructurare a datoriei Greciei pe termen scurt nu ar reprezenta, probabil, sfârşitul. Ar putea avea loc o altă restructurare masivă în viitor", a spus Beers.

Întrebat când ar putea avea loc această restructurare, analistul S&P a răspuns: "Depinde parţial de politicienii eleni. Dar nu ne-ar surprinde dacă o a doua restructurare ar trebui analizată în următorii ani".

Liderii din zona euro au convenit, săptămâna trecută, asupra unui amplu pachet de ajutor financiar pentru Grecia, care include o preschimbare a obligaţiunilor deţinute de bănci, asigurători şi alţi investitori privaţi. Creditorii vor accepta o pierdere de 21% pentru plasamentele în titluri elene, parte a unei contribuţii de 37 miliarde de euro, pe parcursul a trei ani, la susţinerea Greciei.

Moody's a retrogradat, luni, ratingul Greciei cu trei trepte, la "Ca", cu numai o treaptă peste incapacitate de plată, pentru a reflecta pierderea implicată de propunerea privind preschimbarea obligaţiunilor.

S&P şi Fitch atribuie Greciei rating "CCC", aproximativ la acelaşi nivel cu Moody's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici