Şampania nu mai face spume, dar patronii, da. Pandemia de COVID-19 afectează piaţa

  • Piaţa şampaniei scade la 3,3 miliarde de euro, faţă de 5 miliarde în 2019
  • Anularea petrecerilor a afectat piaţa şampaniei
  • Dom Pérignon şi Moët au avut vânzări mai mici cu 30% în primele şase luni ale anului
553 afișări
Imaginea articolului Şampania nu mai face spume, dar patronii, da. Pandemia de COVID-19 afectează piaţa

Sursa foto: profimedia

Nu mai mergi la restaurante din cauza restricţiilor, dar nici nu mai dai petreceri. Piaţa şampaniei a suferit pierderi de 1,7 miliarde de euro în 2020. Cei mai importanţi producători, precum Moët sau Dom Pérignon, anunţă scăderi ale vânzarilor de 30 % în primele şase luni ale anului.

Piaţa şampaniei a ajuns la 3,3 miliarde de euro în 2020, faţă de 5 miliarde în 2019. România a produs în 2018 peste 2,9 de milioane de litri de vin spumant, iar printre cei mai importanţi producători de la noi sunt: Zarea, Casa de Vinuri Cotnari şi Jidvei, conform Ziarului Financiar.

Thibaut, membru al organizaţiei care reprezintă 16 mii de producători de vinuri declară că este imposibil să-i spui naturii să nu mai producă struguri şi că pierderile sunt enorme.

THIBAUT LE MAILLOUX, reprezentant producători şampanieTrecem printr-o criză pe care noi o evaluăm ca fiind mai mare decât Marea Criză Economică. Totuşi, da, putem fi puţin mai optimişti în ceea ce priveşte rezistenţa industriei şampaniei. Avem 300 de ani de istorie, trecând peste diferite crize şi găsind soluţii inovative să trecem peste." 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici