Samsung a prezentat două tablete noi, cu sistem de operare Android. Ce dotări şi ce preţuri au

Samsung a lansat două tablete noi din gama high-end, cu design mai sofisticat, ecrane mai subţiri şi mai uşoare decât precedentele modele ale grupului, noile dispozitive fiind prezentate ca o extensie a gamei premium de smartphone-uri Galaxy S prin adăugarea unui "S" şi la numele Galaxy Tab.

1048 afișări
Imaginea articolului Samsung a prezentat două tablete noi, cu sistem de operare Android. Ce dotări şi ce preţuri au

Samsung a prezentat două tablete noi, cu sistem de operare Android. Ce dotări şi ce preţuri au (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania sud-coreeană investeşte fonduri mai mari pentru promovarea tabletelor, cu un eveniment de lansare a tabletelor la arena Madison Square Garden din New York, scrie cotidianul Wall Street Journal. Anul trecut, Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 la Radio City Music Hall.

Samsung a refuzat să comenteze despre costurile pentru lansare, dar în ultimul an a cheltuit miliarde de dolari pentru promovarea dispozitivelor high-end la nivel global.

Analiştii din industria telecom avertizează, însă, că Samsung va avea nevoie de mai mult decât evenimente opulente de lansare şi produse strălucitoare pentru a replica pe segmentul tabletelor succesul înregistrat pe piaţa smartphone-urilor.

Cota de piaţă a Samsung pe tablete creşte deja în detrimentul Apple şi a ajuns la 22,3% în primul trimestru, de la 17,5% în urmă cu un an, în timp ce Apple a consemnat un declin de la 40,2% la 32,5%, potrivit firmei de cercetare IDC.

Creşterea de ansamblu a pieţei tabletelor încetineşte semnificativ, iar IDC estimează un avans de numai 12% la nivel globbal pentru acest an, la 245,4 milioane de unităţi, după o creştere de 52% în anul precedent.

Vânzările de tablete înregistrează, de asemenea, o concurenţă mai intensă din partea smartphone-urilor cu ecrane mari, categorie promovată intens de Samsung.

Una dintre provocările pentru Samsung va fi concurenţa cu puzderia de tablete Android aflate pe piaţă în acest moment, cu tehnologie la fel de bună dear mai ieftine.

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S va costa 499 de dolari, iar cea de 8,4 inci (21,3 centimetri) va avea un preţ de 399 de dolari.

Cele două dispozitive au cele mai bune ecrane dintre toate tabletele în prezent pe piaţă, Super AMOLED cu rezoluţie 2560 x 1600, scrie Wall Street Journal. Numărul de pixeli este mai mare decât în cazul rivalelor iPad Air şi iPad Mini ale Apple.

De asemenea, noua tehnologie de adapatare automată a imaginii ajustează luminozitatea şi contrastul foarte rapid în anumite aplicaţii, cum ar cele pentru citit sau pentru vizualizarea de filme.

Tab S, cu o grosime de 0,25 de inci (0,63 centimetri) este mai subţire decât iPad-urile Apple şi mai uşoară. Modelul de 8,4 inci cântăreşte 283 de grame, iar cel de 10,5 inci are o greutate de 454 grame.

La fel ca smartphone-urile de top ale Samsung, tabletele au procesoare cu opt nuclee şi senzor pentru amprentă, pe care compania a promis să-l îmbunătăţească curând prin update-uri de software.

Cele două tablete Samsung pot fi compandate începând de vineri, iar livrările ar urma să înceapă în luna iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici