Samsung a ratat şansa de a prezenta noua tabletă Galaxy la Berlin

Samsung Electronics a ratat şansa de a prezenta noua tabletă Galaxy Tab 7.7 la salonul electronicelor de la Berlin, IFA, unul dintre cele mai importante din lume, după ce Apple a obţinut în justiţie un al doilea ordin de interzicere a vânzării acestui produs în Germania, transmite Bloomberg.

235 afișări
Imaginea articolului Samsung a ratat şansa de a prezenta noua tabletă Galaxy la Berlin

Samsung a ratat şansa de a prezenta noua tabletă Galaxy la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania sud-coreeană, principalul concurent al Apple pe piaţa tabletelor PC, a retras Galaxy Tab 7.7, abia lansată, de la salonul IFA, după ce un tribunal din Dusseldorf a admis cererea Apple de interzicere a vânzărilor şi promovării produsului, a declarat James Chung, purtător de cuvânt al Samsung în Seul.

Samsung şi Apple, producătorul iPad, sunt implicate în dispute juridice pe trei continente.

Apple, care este şi unul dintre cei mai mari clienţi ai companiei sud-coreene, pentru cipuri şi ecrane, susţine că produsele Galaxy copiază iPhone şi iPad.

În luna august tribunalul din Dusseldorf a decis interzicerea temporară a vânzărilor tabletei Galaxy Tab 10.1, în 26 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Decizia din august, limitată la piaţa din Germania din motive de jurisdicţie, ar fi putut costa Samsung vânzări de până la 500.000 de produse în acest an, potrivit unei estimări a companiei de cercetare a pieţei Strategy Analytics. Curtea va lua o decizie finală în această privinţă pe 9 septembrie.

"Samsung respectă hotărârea tribunalului", a declarat Chung, adăugând că această decizie limitează semnificativ opţiunile consumatorilor din Germania.

El a precizat că Samsung îşi va apăra drepturile de proprietate intelectuală prin toate mijloacele, inclusiv cele din justiţie.

Acţiunile Samsung au scăzut cu 4,9% la închiderea bursei din Seul, cel mai redus nivel atins după 23 august. Declinul de la începutul acestui an este de 23%.

Vânzările de tablete PC ar putea atinge în acest an 2,4 milioane unităţi în Germania, faţă de 600.000 unităţi în 2010. Piaţa germană de profil ar ajunge astfel a treia ca mărime din Europa, după Marea Britanie şi Franţa, potrivit Neil Mawson, analist la Strategy Analytics.

Samsung urma să prezinte Galaxy Tab 7.7 şi alte produse mobile la salonul IFA.

Compania sud-coreeană intenţionează să majoreze de peste cinci ori vânzările de tablete PC în acest an, faţă de 2010, când a lansat primul model Galaxy Tab dotat cu software Android.

Samsung a avut în primul trimestru o cotă de 16% pe piaţa tabletelor PC, cu mult sub cota de 69% a iPad, potrivit Strategy Analytics.

Disputa juridică dintre cele două companii de tehnologie a început după ce Apple a acuzat Samsung că i-a copiat produsele, într-un proces lansat în Satele Unite în aprilie.

Samsung a contracarat cu acţiuni în justiţie la Seul, Tokyo, Germania şi California.

În Australia, Samsunt a amânat pentru a doua oară în această lună lansarea Galaxy Tab 10.1, până la sfârşitul lui septembrie.

În Olanda, un ordin judecătoresc preliminar a impus Samsung luna trecută să oprească vânzările de aparate smartphone, după 13 octombrie, fără să extindă interdicţia şi asupra tabletelor PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici