Samsung Electronics estimează că profiturile s-au prăbuşit cu 96% în al doilea trimestru din 2023

  • Samsung Electronics a anunţat că se aşteaptă la un declin al profitului cu 96% în al doilea trimestru din 2023
  • Cererea slabă pentru cipuri de memorie persistă.
1249 afișări
Imaginea articolului Samsung Electronics estimează că profiturile s-au prăbuşit cu 96% în al doilea trimestru din 2023

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Cel mai mare producător de cipuri dinamice cu acces aleatoriu(DRAM) din lume estimează că profitul operaţional în trimestrul aprilie-iunie va fi de 600 miliarde de woni coreeni (459 milioane de dolari), în scădere de la 14.100 miliarde de woni coreeni în aceeaşi perioadă a anului trecut, notează CNBC.

Acesta ar fi cel mai mic profit trimestrial al diviziei de la cel de 590 de miliarde de woni înregistrat în primul trimestru din 2009, potrivit datelor privind câştigurile anterioare ale companiei.

În timpul boom-ului provocat de pandemie, producătorii de smartphone-uri şi de PC-uri au făcut stocuri de cipuri de memorie, deoarece cererea de dispozitive de consum a crescut. Însă aceste companii se confruntă acum cu stocuri excedentare de cipuri, deoarece consumatorii cumpără mai puţine produse electronice din cauza inflaţiei. Ca urmare, preţurile cipurilor de memorie au scăzut.

În aprilie, Samsung a anunţat o reducere "semnificativă" a producţiei de cipuri de memorie, urmând exemplul unor rivali mai mici precum SK Hynix şi Micron.

Samsung a estimat, de asemenea, că veniturile din al doilea trimestru vor fi de 63,75 trilioane de woni coreeni, în scădere cu 17,4% faţă de cele 77,2 trilioane de woni coreeni din urmă cu un an.

Compania urmează să îşi publice raportul complet de venituri pe 27 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici