Sanador a deschis un centru oncologic lângă spital. Cât a costat investiţia

Sanador, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, a finalizat investiţia de circa 20 milioane de euro în centrul oncologic, pe care l-a inaugurat astăzi.

2466 afișări
Imaginea articolului Sanador a deschis un centru oncologic lângă spital. Cât a costat investiţia

Sanador, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, a finalizat investiţia de circa 20 milioane de euro în centrul oncologic, pe care l-a inaugurat astăzi.

Investiţia s-a făcut cu un credit de la BRD, dar şi din fonduri proprii. Clădirea în care funcţionează centrul oncologic are şase etaje şi se întinde pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi. Centrul este dotat cu radio­terapie, chimioterapie, medicină nucleară.

Serviciile oncologice au de­venit o nişă pe care au pariat tot mai mulţi operatori privaţi, în condiţiile în care în România sunt 126.000 de pacienţi cu afecţiuni oncologice .

Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe arată că afacerile reţelei Sanador s-au ridicat la circa 289 de milioane de lei, faţă de 233 milioane de lei în 2016, iar profitul net a ajuns la 12 milioane de lei, faţă de 6,1 milioane de lei. Reţeaua avea 1.220 de angajaţi în 2017.

În prezent, reţeaua Sanador este formată din spitalul Sana­dor din Capitală, situat în apro­piere de Calea Victoriei, o inves­tiţie de circa 180 mil. lei (40 mil. euro), cel mai mare spital pri­vat din România, cu 402 paturi, dar şi din mai multe clinici şi laboratoare. Sanador este un spital generalist, focusat pe intervenţii chirurgicale complexe, de la cele pe ortopedie, urologie, până la naşteri.

Sanador s-a dezvoltat doar în mod organic şi a mizat doar pe servicii medicale oferite în Bucureşti prin spitalul situat în apropiere de  Calea Victoriei şi mai multe clinic, spre deosebire de concurenţii mari de pe piaţă, precum MedLife sau Regina Maria.  Unicul acţionar al Sanador este medicul Doris Andronescu, soţia lui Florin Andronescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici