Şase companii româneşti şi străine vor prelua 15 perimetre de exploatare petrolieră

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a declarat câştigătoare şase companii româneşti şi străine pentru concesionarea a 15 perimetre de exploatare petrolieră, potrivit datelor instituţiei transmise, luni, agenţiei MEDIAFAX.

68 afișări
Imaginea articolului Şase companii româneşti şi străine vor prelua 15 perimetre de exploatare petrolieră

Şase companii româneşti şi străine vor prelua 15 perimetre de exploatare petrolieră

În luna februarie, ANRM a primit 31 de oferte de la zece investitori pentru concesionarea a 15 perimetre de exploatare petrolieră dintr-un total de 26 de terenuri, cât anunţase iniţial instituţia că scoate la licitaţie.

Pentru aproape jumătate din câmpurile ofertate, ANRM a declarat câştigătoare compania irlandeză Blackstairs Energy.

Blackstairs Energy, companie care a depus 9 oferte, a adjudecat şapte perimetre, dintre care şase ca unic ofertant, conform datelor ANRM.

Au mai fost declarate câştigătoare frmele Fora Energy (Cipru) cu două perimetre, Epert Petroleum şi Sigma Energy Craiova, fiecare cu două câmpuri, Foraj Sonde Craiova şi Brent Oil, fiecare pentru un zăcământ.

Ceilalţi investitori care au depus oferte pentru mai multe terenuri, dar nu au adjudecat niciunul sunt Amromco Energy (SUA) şi firmele româneşti Aurelian Oil&Gas, Grupul Industrial Român şi Zeta Petroleum.

ANRM a notificat firmele câştigătoare la finele săptămânii trecute, începerea negocierilor fiind prevăzută pentru 8 aprilie.

Perimetrele scoase la licitaţie au aparţinut celor doi producători români de gaze, Petrom şi Romgaz, care au renunţat la acestea din considerente economice.

Potrivit reprezentanţilor ANRM, celelalte 11 câmpuri care nu au fost ofertate vor fi incluse într-o nouă licitaţie, începerea procedurile de vânzare fiind estimată pentru toamna acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici