Scăderi abrupte luni după-amiază la bursa de la Bucureşti. Declin puternic pe companiile din energie

  • Scăderi abrupte luni după-amiază la bursa de la Bucureşti: Petrom, minus 5%, Nuclearelectrica şi ONE, minus 1%.
  • Indicele BET scade cu 1%.
961 afișări
Imaginea articolului Scăderi abrupte luni după-amiază la bursa de la Bucureşti. Declin puternic pe companiile din energie

18 acţiuni din cele 19 ale indicelui principal BET sunt pe minus luni după-amiază la ora 13:45, cu scăderi abrupte de până la 5% la Petrom, într-o bursă pe minus, prin prisma indicelui principal BET, cu 1%. Singurul emitent momentan pe plus este Fondul Proprietatea cu aproximativ 0,8%, potrivit datelor BVB, scrie ZF.

Astfel bursa locală copiază dinamica de pe plan extern, cu scăderi puternice pe bursele europene şi cu indici futuers pe roşu peste Ocean, din cauza temerilor cu privire la creşterea cazurilor COVID-19 dar şi cu privire la situaţia precară a gigantului imobiliar Evergrande din China.

„Vedem de câteva şedinţe incertitudine pe pieţe, atât local, cât şi internaţional. Astăzi putem observa cum pieţele se corelează cu bursele europene şi americane, posibilă urmare a situaţiei din China, a gigantului imobiliar Evergrande”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.Spre comparaţie indicele FTSE 100 scade cu 1,6%, CAC 40 de la Paris are minus 2%, STOXX minus 2%. Peste Ocean, indicele futures Dow Jones are minus 1,5%, S&P F minus 1,3%, Nasdaq F minus 1%, indicând astfel o deschidere pe roşu pentru cea mai mare bursă la nivel mondial.

Radu Cojoc mai observă însă un alt aspect pentru bursa de la Bucureşti. “Se pot observa scăderi accentuate la noi pe companiile din energie, afectate de discuţiile privind suprataxarea profiturilor, acestea având o cotă semnificativă din indicele BET”. De exemplu SNN scade cu 1% pe tranzacţii de 1,8 mil. lei, SNG cu 0,8% pe un rulaj de 490.000 de lei.​

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, spune că scăderile de astăzi de la BVB sunt influenţate de cele pe plan extern. "Scăderile de până acum sunt cauzate de evoluţiile negative de astăzi ale pieţelor externe. Indicii externi consemnează la aceasta ora scăderi de aprox 300 pct în cazul DAX şi peste 500 pct în cazul DJIA futures".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici