Scapi de drumurile la ANAF. Fiscul extinde înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual prin identificarea vizuală online

  • Înregistrarea în SPV se poate face şi online, din faţa calculatorului
  • ANAF a lansat identificarea vizuală online, prin sesiune video
  • În majoritatea cazurilor, crearea unui cont în SPV se făcea doar după un drum la ghişeul instituţiei
1427 afișări
Imaginea articolului Scapi de drumurile la ANAF. Fiscul extinde înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual prin identificarea vizuală online
Dacă nu mai sperai să fie posibil, să ştii că de-acum chiar poţi scăpa de drumurile la ANAF. Fiscul a extins, pentru persoanele fizice, înregistrarea de la distanţă în Spaţiul Privat Virtual, platformă care face posibilă comunicarea online între autorităţile fiscale şi contribuabili.
 
Tot ce trebuie să faci este să te programezi online prin intermediul aplicaţiei dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro, şi să apari la întâlnirea online cu un angajat al Fiscului. Dacă lucrurile merg bine, poţi începe apoi să ceri sau să transmiţi documente online către ANAF. La fel de bine, şi taxele fiscale pot fi plătite de acasă. 
 
Până acum, persoanele fizice şi juridice care voiau crearea unui cont în SPV erau nevoite, în anumite situaţii, să ajungă şi la ghişeu, pentru validarea contului, inclusiv în perioada epidemiei de coronavirus. Până la lansarea noului serviciu prezentat mai sus, înrolarea de la distanţă în SPV era posibilă doar contribuabililor care primiseră în trecut de la ANAF somaţii de plată sau decizii de impunere. 
 
”Accesăm site-ul ANAF şi secţiunea dedicată Spaţiului Privat Virtual, aici un click pe înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice, selectăm persoane fizice înregistrare cu parolă, iar în acest formular vom completa toate datele noastre personale. Elementul de noutate este că la tipul de aprobare avem acum şi identificare vizuală online, prin sistem video, ceea ce înseamnă că vom fi scutiţi de drumurile pe care le făceam la ghişeurile ANAF”, a declarat Alex, contribuabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici